top of page

PROJELER

Erasmus+ Hayat Boyu Beceri Eğitimi Projesi

Proje No: 2014-1-TR01-KA102-000765 

Ulusal Ajans tarafından koordinasyonu sağlanan Erasmus+ Programı kapsamında MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce hazırlanan 260 meslek dersi öğretmeninin 4 hafta süre ile Almanya ve İtalya’da öğretmenlik ve sektörel anlamda mesleki gelişimini hedefleyen 754.835 EURO bütçeli “Hayat Boyu Beceri Eğitimi (HBBE)” projesi kabul edilerek uygulamaya konulmuş olup, öğretmenlerin yurtdışında eğitim almaları sağlanmıştır.             

Proje kapsamında 12 alanda (Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Gazetecilik, Pazarlama ve Perakende, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Mobilya ve İç Tasarım, Motorlu Araçlar Teknolojisi,  Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Radyo Televizyon, Grafik ve Fotoğrafçılık, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Metal Teknolojisi) 22 İl Milli Eğitim Müdürlüğü (Ankara, Aydın, Adana, Antalya, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Eskişehir, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri,  Konya, Kocaeli, Manisa, Mersin, Samsun, Sakarya, Trabzon, Tekirdağ ve Hatay) ile ortaklık kurulmuştur.

 Projenin temel amacı;

•          Meslek dersi öğretmenlerinin; eğitmenlik becerisine yönelik AB standartlarındaki uygulamaları görerek mesleki becerilerin öğrencilere nasıl aktarılacağının gözlemlenmesini sağlamak,

•          Okul deneyimi ile AB ülkelerindeki meslek okullarının idare, işleyiş, sektör işbirliği gibi konularda gözlem yapma imkânı sunmak,

•          Sektör deneyimi ile alanlarına yönelik gelişmeleri gözlemelerini sağlamak,

•          İş ortamında, sektörün içinde tecrübe edinmelerini sağlamak olarak belirlenmiştir.
 

Hayatboyu Öğrenme / Leonardo Da Vinci Hareketlilik 
Mayıs 2012

Proje No: 2011-1-TR1-LEO01-27242 

Otelcilik ve Turizm İşletmelerinde Uygulamalı Eğitim

Türkiye genelinde eğitim öğretim veren Milli Eğitim Bakanlığı Ticaret ve Turizm Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı, turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştiren 25 Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin 11. Sınıf öğrencilerinin İngiltere, İtalya, Portekiz, İspanya, Hollanda ve Almanya’da iş başı eğitimini içermektedir. Proje geniş kapsamlı yararlanıcı gruba hitap ederek, çok ortaklı bir hareketliliğe sahiptir. Okullarımızda eğitim gören öğrencilerimiz, yıl içinde ders müfredatlarında yer alan konuları teorik ve uygulamalı olarak atölyelerde işlemektedirler. Bu eğitimler sonrası 3308 sayılı Mesleki ve Teknik Eğitim Kanunu gereği beceri eğitimlerini işletmelerde yaparak, mesleki bilgi, beceri, tutum ve davranışlarını geliştirmeleri, iş hayatına uyumları, gerçek üretim ve hizmet ortamında yetişmeleri ve okullarda olmayan tesis, araç-gereci tanımaları hedeflenmiştir. Bu bağlamda proje ile öğrencilerimizin Avrupa’daki Otelcilik ve Turizm sektörünün işleyişi hakkında bilgi sahibi olması ve Avrupa boyutunda bu deneyimi almaları amaçlanmıştır.
Bu proje ile öğrencilerimizin yabancı dil bilgilerini pratik olarak ilerletmeleri ve yabancı dilin gerekliliğini özümseyerek, mesleki bilgilerini pratik yaparak geliştirmeleri, AB kültürü hakkında bilgi ve görgülerini geliştirmeleri de hedeflemiştir. Yararlanıcıların, AB’deki kendi yaşıtları ile rekabet edebileceklerini bire bir görmeleri ve özgüvenlerini geliştirmeleri beklenmektedir. Öğrencilerin işletmeler ile bağ kurarak Avrupa Turizm sektöründe istihdam imkânı sağlanması da proje hedeflerinden biridir.
Proje, öğrencileri ve onlara refakat eden öğretmenleri kapsamaktadır. 

Introduction to German and European Cuisine 
Nisan 2011

The German - Turkish proffesional exchange between the "Bahçelievler Siyavuşpaşa Kiz Teknik ve Meslek Lisesi"​ Istanbul and the training restaurant "L'abbaye" of the Jugendberufshilfe (JBH) Duesseldorf.

Proje | 01

Proje | 02

Project | 03

Project | 04

Molecular Gastronomy: Innovation in Food & Beverage Education Project
Temmuz 2015
 

​Proje No: TRH2.2IQVETII/P-03/398


Moleküler Gastronomi: Yiyecek ve İçecek Eğitiminde Yenilik Projesi 

Gazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Bölümü tarafından yapılan proje kapsamında oluşturulan moleküler mutfakta öğrenilen yeni teknikler katılımcılara aktarılmıştır. 

Takip Edin:

© 2016 by Serpil Özbay.
Proudly created with
Wix.com
 

Tel:

+90 212 352 21 02 

 Mobil:

+90 533 662 13 32

  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
bottom of page